Vacature consulent
primair en voortgezet onderwijs

Vacature consulent
primair en voortgezet onderwijs

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs zoekt per 1 januari 2019 een

Consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen

  • met een onderwijsbevoegdheid, inzetbaar voor zowel het primair onderwijs als voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs
  • ca. 0.6 tot 0.8 fte

Bij het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam werken consulenten die gespecialiseerd zijn in onderwijs aan langdurig en ernstig zieke leerlingen. Als consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen geef je advies en hulp aan individuele leerkrachten en teams van scholen, die zoeken naar oplossingen voor (aangepast) onderwijs voor zieke leerlingen. Je geeft informatie over de mogelijke consequenties van het ziek zijn voor de verdere onderwijsloopbaan en de leerprestaties van de leerling. Ook geef je les aan huis of in het ziekenhuis en ondersteun je de zieke leerling in het onderwijsproces, bijvoorbeeld door te helpen bij het plannen van leertaken.

Elk kind en elke situatie is uniek. Om optimale ondersteuning op maat te bieden, sta je als consulent in direct contact met scholen, leerlingen en hun ouders en daarnaast met behandelend artsen, verpleegkundigen, psychologen en andere hulpverleners.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt ruime ervaring in het onderwijs
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het lesgeven aan kinderen die extra zorg nodig hebben. Een aanvullende opleiding als een Master SEN, een (ortho)pedagogische achtergrond of ervaring als bijvoorbeeld zorgcoördinator heeft onze voorkeur
  • Je bent breed inzetbaar voor leerlingen uit het primair onderwijs (bovenbouw) en uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs
  • Je hebt aantoonbare kwaliteiten op het gebied van advisering en voorlichting
  • Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden
  • Je bent in het bezit van auto & rijbewijs
  • Je bent woonachtig in de regio Rotterdam

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige baan op het raakvlak van onderwijs en gezondheidszorg met een salaris conform de CAO AOJ en mogelijkheden voor bijscholing.

Over de organisatie
Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen het Erasmus MC en de CED-Groep, is actief in Rotterdam en de regio Zuid-Holland Zuid.
We zetten ons in om de ontwikkeling van het kind op schoolgebied zo goed mogelijk door te laten lopen. Hierbij wordt ook de sociale kant van het naar school gaan voor een leerling niet uit het oog verloren.

Meer informatie over het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs vind je op onze website. Voor vragen kun je bellen met ons algemene telefoonnummer.

Is je interesse gewekt? Stuur dan je CV en je motivatie vóór 16 oktober 2018 naar ziekenonderwijs@erasmusmc.nl.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 24 oktober a.s. tussen 10.00 en 14.00 uur.