reanimeren

Actuele kennis en vaardigheden op peil door scholing

Expertisecentrum Ziek en Onderwijs3. Leerkracht/docent, 4. Samenwerkingsverband, 5. (para)Medici

De consulenten OZL (Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen) van de Educatieve Voorziening werken in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Iedere dag werken verschillende disciplines samen om zo de juiste zorg op maat te kunnen geven. Zo hebben de consulenten o.a. contact met de senior verpleegkundigen van de verschillende afdelingen, contact met de pedagogisch medewerkers en met de direct betrokken verpleegkundigen. Regelmatig delen we onderling kennis, voor de beste zorg.

Kennis en vaardigheden

Het is van belang om vaardigheden en kennis te blijven ontwikkelen. Die mogelijkheid krijgen wij als consulenten. Onlangs volgden wij een instructie reanimatie die gegeven werd door één van de senior verpleegkundigen. In goed overleg spraken we af binnen twee maanden nog een keer bij elkaar te komen om de instructie te herhalen. Dit is één van de vele mogelijkheden waar wij graag gebruik van maken.

Het belang van reanimatie

Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren en een AED inzetten redt levens. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. De overlevingskans bij een circulatiestilstand is het grootst wanneer iemand binnen 6 minuten ter plaatse is, start met reanimeren en eventueel een AED aansluit. Meer informatie of zelf een cursus reanimeren volgen? Kijk eens op de website van De Hartstichting.