Het verhaal van Abigail

Het verhaal van Abigail

Mijn verhaal

Een jaar geleden heeft Abigail (13 jaar) op school een ongeluk gehad tijdens de gymles. Door een val van 2,5 meter beschadigde ze haar ruggenmerg, waardoor bepaalde zenuwen niet goed meer functioneerden. Dit leidde tot uitval van haar linkerbeen en veel zenuwpijn. Zes weken na het ongeluk mocht Abigail voorzichtig gaan revalideren en heeft haar school het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs ingeschakeld, zodat ze zo min mogelijk leerachterstand zou oplopen.

“Ik heb best wel lang in een rolstoel moeten zitten. Ruim 8 maanden eigenlijk. Nu ben ik inmiddels al elf weken in behandeling het Rijndam Revalidatiecentrum en volg daar verschillende therapieën.” Abigail zit aan tafel in het huis van haar opa en oma, waar ze woont. Ze frunnikt wat aan het tafelkleed. “De beschadiging in haar ruggenmerg is hersteld, maar het pijncentrum in haar lichaam blijft nog alarm slaan”, aldus opa. “En daarom is ze nu nog steeds aan het revalideren.”


“Zonder mevrouw Joppe was Abigail echt niet overgegaan.”

Onderwijs aan huis

“Na het ongeluk lag ik alleen maar in bed en kon ik voor de rest niet zoveel. Ik probeerde in de rolstoel naar school te gaan, maar dat lukte niet goed. Na het inschakelen van Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs, kwam mevrouw Joppe (docent onderwijs aan huis) langs. Zij heeft me toen een aantal maanden thuis lesgegeven, totdat ik weer (parttime) naar school kon.”

“Mevrouw Joppe heeft heel veel voor mij gedaan. Ze gaf niet alleen les, maar had ook veel contact met school. Ze maakte bijvoorbeeld een plan van aanpak en zorgde ervoor dat ik toetsen van school ontving die ik moest maken.” Abigail somt op welke vakken ze kreeg van mevrouw Joppe: “Wiskunde, Frans, aardrijkskunde…ze was vroeger docent Frans dus dat is haar lievelingsvak. Ze legde alles heel goed uit en nam daar ook echt de tijd voor, totdat je het snapte.” Opa: “Zonder mevrouw Joppe was ze echt niet overgegaan.”

Studie

“Sinds een maand ga ik weer naar school. Om te beginnen drie uur per dag. En dat bouwen we op totdat ik weer volledig mijn rooster kan volgen. Dat wordt in samenspraak met Rijndam bepaald.”

Aan het geven van onderwijs aan huis is nu een einde gekomen. Abigail zit inmiddels in 2 HAVO en probeert haar hobby – voetbal – weer op te pakken. Ze heeft een grote groep vriendinnen die haar helpen en steunen.


“Sinds een maand ga ik weer naar school. Om te beginnen drie uur per dag.”

Wilt u onze periodieke nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden