Loulou, het eerste patiëntje met een mobiel steunhart

Expertisecentrum Ziek en Onderwijs1. Leerling, 2. Familie, 3. Leerkracht/docent, 4. Samenwerkingsverband, 5. (para)Medici, Doelgroep, Uncategorized

Het Erasmus MC Sophia heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een mobiel steunhart in gebruik genomen. Hiermee kunnen jonge kinderen die wachten op een donorhart zich vrijer bewegen en zich in de toekomst thuis voorbereiden op de transplantatie.

Loulou is het eerste kind dat in Nederland het nieuwe steunhart kreeg. Ze is vier jaar en heeft een zwakke en vergrote linkerhartkamer. Daardoor wordt er onvoldoende zuurstofrijk bloed door haar lichaam gepompt. Met medicijnen is de aandoening niet te verhelpen, dus moet ze wachten op een harttransplantatie.

Vanwege het steunhart moeten kinderen en hun familie een lange periode, soms maanden, in het ziekenhuis blijven, totdat een geschikt donorhart beschikbaar is. Omdat Loulou lange tijd in het Sophia Kinderziekenhuis moet doorbrengen, krijgt ze les van de consulenten van het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs.

Lees het hele verhaal over Loulou.

Bekijk ook de reportage die RTL Nieuws maakte over Loulou.