Met vlag en wimpel halverwege beland

Annemieke1. Leerling, 2. Familie, 3. Leerkracht/docent, 4. Samenwerkingsverband, 5. (para)Medici, Doelgroep, Uncategorized

Het is begin juli en veel eindexamenleerlingen hebben de vlag uithangen. Ze zijn geslaagd en mogen binnenkort hun diploma in ontvangst nemen. Na de zomervakantie gaan ze vol goede moed aan een nieuwe uitdaging beginnen. Supertrots zijn ze, en terecht.

Trots en blij is ook Bram, leerling van 4 mavo. Hoewel hij nog geen officieel diploma in ontvangst mag nemen, is er ook voor hem genoeg reden om opgelucht aan de zomervakantie te beginnen. Dit jaar heeft Bram namelijk heel hard gewerkt om de helft van zijn eindexamenvakken af te kunnen ronden. Vanwege de tumor die bij hem eerder werd gediagnosticeerd, kon Bram afgelopen jaar bijna niet naar school. Tijdens zijn behandeltraject lag hij nogal eens in het ziekenhuis en als gevolg daarvan miste hij veel lessen. In samenspraak met school en ons expertisecentrum werd besloten dat Bram zijn eindexamen in twee jaar mocht doen. Dit schooljaar werd er gewerkt aan 3 examenvakken en aan zijn profielwerkstuk. Daar waar Brams gezondheid het toeliet, ging één van onze consulenten met Bram thuis aan de slag. Soms één keer per week, soms ook vaker. En met een fantastisch resultaat. Met vlag en wimpel is Bram in juni halverwege op de weg naar zijn diploma beland. Er is nu nog geen vervolgopleiding op het MBO voor hem, maar dat Bram volgend jaar rond deze tijd weer heel trots mag zijn, staat als een paal boven water.

Twee andere zieke leerlingen die we hebben mogen begeleiden, hebben hun HAVO-diploma op zak. Dat is een hele klus geweest: ziek zijn en toch hard leren. Beide dames verdienen lof voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Eén van twee gaat nu voor een tussenjaar en goed nadenken over haar toekomst! Wie weet wordt ze ooit een collega van de consulenten van het Expertisecentrum, want de PABO staat hoog op haar verlanglijst! De andere leerling heeft gekozen voor een vervolgopleiding op het HBO.

Wil jij weten welke tips er zijn voor jongeren die tijdens hun studieloopbaan te maken krijgen met een chronische of langdurige ziekte?

Download de brochure “Zorgen over, zorgen voor: jouw studieloopbaan en een chronische of langdurige ziekte”.