Vacature consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs zoekt per 1 november een consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen voor 24 uur per week.

Functie-inhoud

Als consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL) ondersteun en adviseer je scholen voor primair en voorgezet onderwijs gedurende en na de behandeling van het kind in het ErasmusMC. Je geeft advies over de gevolgen van een ziekte op de continuïteit in de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Je biedt hulp bij het maken van schoolwerk, door les te geven of te helpen bij het plannen en organiseren ervan. Jij motiveert leerlingen om de draad weer op te pakken. Tevens regel je dat een leerling thuis of in het ziekenhuis toetsen of examens kan afleggen. Je bemiddelt tussen de betrokken docenten en ouders en stelt samen met hen een plan van aanpak op voor de korte en middellange termijn.

Daarnaast zet je, waar mogelijk, concrete technologische mogelijkheden in voor bijvoorbeeld onderwijs op afstand of contact met leerling, ouders en klasgenoten.

Werkomgeving

In het ErasmusMC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

School is voor ieder kind, ziek of niet ziek, een belangrijk deel van zijn of haar leven. Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs helpt zieke leerlingen aan passende onderwijsondersteuning. Op school, thuis of in het ziekenhuis.

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs kent een voor Nederland unieke vorm: het is een samenwerkingsverband van de Educatieve Voorziening van het Erasmus MC-Sophia en het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED) in Rotterdam. Samen zorgen wij voor onderwijs aan zieke kinderen in de meest brede zin van het woord. Er worden jaarlijks rond de 550 zieke kinderen begeleid.

Onze Missie: De consulenten OZL begrijpen zieke kinderen en zij weten in hoeverre ziekte gevolgen kan hebben voor hun leerontwikkeling. Daarom bieden zij begeleiding aan scholen en samenwerkingsverbanden om de leerling met een ziekte te ondersteunen in het onderwijsproces. Tenslotte geven zij ook onderwijs, zowel in het ziekenhuis, thuis als op school. Samen Leren We Meer!

Je komt te werken in een team van 8 consulenten en samen met hen draag je bij aan het professionaliseren en profileren van het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, groei en samenwerking met de overige afdelingen binnen het Erasmus MC en externe instanties.

Profiel

Je hebt een pedagogisch-didactische opleiding op HBO-niveau en aantoonbare ervaring met het lesgeven aan kinderen van groep 5 t/m 8 én klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Een aanvullende post-HBO opleiding op het gebied van Orthopedagogiek of Remedial Teaching (Master SEN) is een pre net als ervaring met lesgeven aan kinderen uit het speciaal onderwijs.

Je hebt affiniteit met het werken met kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, of je wilt je hierin verdiepen. Je werkt vanuit positieve energie en pakt zelf nieuwe uitdagingen aan. Het is belangrijk dat je goed kunt omgaan met mensen en soepel kunt samenwerken in een multidisciplinair team. Verder vind je het leuk om blogs, nieuwsberichten te schrijven over vakgerelateerde onderwerpen.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij?

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met de intentie om het contract te verlengen naar onbepaalde tijd. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.481,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren

Solliciteren naar deze functie doe je via de website van het Erasmus MC.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jolanda Egberink, manager, telefoonnummer: 06 501 019 29. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter ErasmusMC, je graag te woord. Je kunt hem bellen via 06 500 310 06 of je kunt hem een WhatsApp sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.