Vacature manager Expertisecentrum Ziek en Onderwijs

Vacature manager Expertisecentrum Ziek en Onderwijs

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs zoekt een

Manager Expertisecentrum Ziek en Onderwijs (24 uur per week)

Functie-inhoud

De afgelopen jaren is het onderwijsveld voor zieke leerlingen sterk in beweging. Het bestuur van het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs vindt het belangrijk dat het Expertisecentrum klaar is voor de toekomst. Recent is het meerjarenplan 2018-2021 vastgesteld dat het toekomstperspectief beschrijft van het Expertisecentrum. We zijn op zoek naar een manager die hier uitvoering aan wil geven.

 • Als manager geeft je hiërarchisch en/of functioneel leiding aan circa 9 onderwijsconsulenten.
 • Je ondersteunt de visie en geeft dit concreet vorm door, samen met het team, het jaarplan en het meerjarenplan uit te voeren.
 • Samen met het team werken aan de profilering van het Expertisecentrum in de onderwijsregio en verdere professionalisering van het centrum zijn je kerntaken.
 • Het voeren van een efficiënte bedrijfsvoering, alsmede zorg dragen voor een kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting zijn belangrijke onderdelen van je takenpakket.
 • Je werkt samen met verschillende samenwerkingspartners, bijvoorbeeld het Ziezon netwerk, samenwerkingsverbanden van scholen en landelijke werkgroepen gericht op onderwijsondersteuning van het zieke kind.
 • Je rapporteert aan het bestuur van de stichting.
Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs kent voor Nederland een unieke vorm: het is een samenwerkingsverband van de Educatieve Voorziening van het Erasmus MC-Sophia en het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED) in Rotterdam. Samen zorgen wij voor onderwijs aan zieke kinderen in de meest brede zin van het woord. Er worden jaarlijks 550 zieke kinderen begeleid.

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs wordt gefinancierd met subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is gehuisvest in het Erasmus MC en werkt vanuit deze plek in het ziekenhuis en de regio Rotterdam en omstreken. Bijna 40 gemeenten vallen binnen het werkgebied. De consulenten zijn aangesloten bij het landelijk netwerk Ziek Zijn en Onderwijs (ZieZon).

Onze missie

De consulenten Onderwijsondersteuning Zieke leerling (OZL) begrijpen zieke kinderen en zij weten in hoeverre ziekte gevolgen kan hebben voor hun leerontwikkeling. Daarom bieden zij begeleiding aan scholen en samenwerkingsverbanden om de leerling met een ziekte te ondersteunen in het onderwijsproces. Tenslotte geven zij ook onderwijs, zowel in het ziekenhuis, thuis als op school. Samen Leren We Meer!

Profiel
 • Je hebt minimaal 5 ervaring als leidinggevende en een hbo werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met onderwijs is een belangrijke pre.
 • Je bent een kei in netwerken en vindt het leuk om gestructureerd te bouwen aan een relevant netwerk.
 • Je hebt het vermogen om beleidsmatig en conceptueel te kunnen denken.
 • Je bent inspirerend en mensgericht, kan resultaatgericht leiderschap bieden en geeft blijk van creativiteit en oplossend vermogen.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/of relevante registraties zoals BIG/RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.361,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC). Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, groei en samenwerking met de overige afdelingen binnen het Erasmus MC en extern.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johanneke Mulder, directeur a.i. Expertisecentrum Ziek en Onderwijs, telefoon: 06 138 447 55. Je sollicitatie kun je ook naar haar sturen. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Jerry Chandansingh, recruiter, telefoon: 010 704 49 83. Sluitingsdatum: 26 maart 2019.