Vacature: Wij zijn op zoek naar een directeur

Expertisecentrum Ziek en Onderwijs 3. Leerkracht/docent

School is voor ieder kind, ziek of niet ziek, een belangrijk deel van zijn of haar leven. Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs ondersteunt leerlingen, ouders, docenten en hulpverleners als het gaat om onderwijs voor langdurig en chronisch zieke leerlingen. Onze consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) weten in hoeverre ziekte gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van een kind en in overleg met ouders en school proberen zij de leerlingen letterlijk “bij de les” te houden. Samen Leren We Meer!

Vacature: Directeur Ziek en Onderwijs
20-24 uur | Rotterdam

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het (strategisch) beleid en de inhoud van de beleidsadviezen. Denk bijvoorbeeld aan adviezen op het gebied van identiteit en positionering van de stichting Ziek en Onderwijs, maar je ontwikkelt ook een intern systeem voor kwaliteitszorg. Je anticipeert op wettelijke en politieke ontwikkelingen in het onderwijs en de gezondheidszorg, je maakt het jaarverslag en jaarwerkplan, draagt zorg voor een effectieve marketing en PR en bevordert waardevolle samenwerking met ketenpartners. Kortom een veelzijdige baan.

Samenwerking binnen Expertisecentrum Ziek en Onderwijs

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs kent voor Nederland een unieke vorm: samen vormen de consulenten van de Educatieve Voorziening van het Erasmus MC-Sophia en de regioconsulenten van het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED) in Rotterdam één team (ongeveer 7 fte). Er worden jaarlijks zo’n 450 zieke kinderen begeleid.

Expertisecentrum Ziek en Onderwijs

De consulenten bieden onderwijsondersteuning aan zieke kinderen thuis, in het ziekenhuis en op hun school. De personeelsaansturing is georganiseerd vanuit de moederorganisaties: Erasmus MC dan wel CED-Groep. De directeur is verantwoordelijk voor de projectmatige aansturing en in dienst bij de stichting Ziek en Onderwijs, en legt daarmee verantwoording af aan het stichtingsbestuur. Er zijn ontwikkelingen dat de zorg op termijn mogelijk overgaat naar een landelijke stichting.

Wij vragen:

  • Academisch werk- en denkniveau met pedagogisch-didactische achtergrond;
  • Kennis en inzicht in het landelijke, regionale en lokale beleid van onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen, beleidsvormingsprocessen en veranderprocessen;
  • Enkele jaren ervaring als projectmanager of manager of directeur bij voorkeur in een maatschappelijke organisatie met veel stakeholders;
  • Kennis en inzicht op het gebied van veranderprocessen en kwaliteitszorg.

Wij zoeken iemand die zich gemakkelijk kan bewegen in een dynamisch veld en daarbij het belang van Ziek en Onderwijs goed over het voetlicht kan brengen. Daarnaast is het belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt en een verbindende en coachende stijl hebt richting medewerkers die over veelal zelfstandig werken. Je bent gericht op marktkansen en acquisitiemogelijkheden en weet deze te verzilveren.

Wat biedt de stichting Ziek en Onderwijs?

De functie kan ingevuld worden door een freelancer. Daarom roepen we kandidaten die op zzp-basis willen werken ook op om te reageren. De positie vraagt een minimale inzet van 2,5 dag in de week.

Informatie over de vacature directeur Ziek en Onderwijs

Neem contact op met Margéke Hoogenkamp, voorzitter van de Stichting en bestuurder CED-Groep, tel 06-51746348.

Reageren op de vacature

Wij kijken uit naar jouw motivatie en je visie op onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen. Solliciteren kan via deze link.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.