Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het Expertisecentrum:

  • Is expert op het gebied van diverse ziektebeelden en de gevolgen daarvan voor het onderwijs;
  • Heeft korte, directe lijnen met alle ketenpartners, waaronder de betrokken familie, leerkrachten/docenten, samenwerkingsverbanden (onderwijs) en (para)medici;
  • Bedient de hele keten – school, ziekenhuis, thuis – en zorgt daarin voor een optimale overdracht;
  • Levert altijd maatwerk.

Ieder kind heeft recht op onderwijs, of het nu kort of lang ziek is.

Wij begrijpen zieke leerlingen en hun ouders en weten welke gevolgen de ziekte heeft voor de ontwikkeling. Daarom bieden wij iedere leerling passende onderwijsondersteuning. Op school of thuis, of al eerder in het ziekenhuis. Door les te geven, maar ook op andere manieren. Zodat ouders, docenten en anderen het zieke kind kunnen ondersteunen om zich – net als iedere gezonde leerling – zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daar doen wij iedere dag ons best voor.

***
Samenwerking ErasmusMC-Sophia & CED-groep | Aangesloten bij landelijk netwerk ZieZon | Gesubsidieerd vanuit ministerie van OCW

De schakel tussen thuis, school en ziekenhuis

Wij begrijpen zieke leerlingen en hun ouders en weten welke gevolgen de ziekte heeft voor de ontwikkeling. Tegelijkertijd hebben al onze consulenten ook een onderwijsbevoegdheid en ervaring in het onderwijs. Wij bieden iedere leerling passende onderwijsondersteuning. Op school of thuis, of al eerder in het ziekenhuis. Door les te geven, maar ook op andere manieren.

Petra Goudappel

consulent

Anke Lijten

consulent

Adri Polderman

consulent

Annemieke Trella

consulent

Murielle Voorhout

consulent

Marlian Helmink

consulent

Hilmar Hoekstra

consulent

Janneke Waal

consulent

Jolanda Egberink

manager

Mirjam Paskamp

secretaresse

Ons werkgebied

Het Expertisecentrum biedt passende onderwijsondersteuning aan kinderen in de regio Rotterdam en omstreken, zo’n 40 gemeenten in totaal. Valt uw gemeente buiten ons gebied? Vind dan via de website van het landelijke netwerk ZieZon consulenten onderwijsondersteuning bij u in de buurt.

Word jij onze collega?

Op dit moment hebben wij geen vacatures. Wil je opgenomen worden in onze database? Stuur dan een open sollicitatie met cv.

Wilt u onze periodieke nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden